Hrvatski četverac na pariće svjetski prvaci

By | on 31.08.2013. |

Hrvatski četverac na pariće: David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, osvojio je naslov svjetskog prvaka na seniorskom veslačkom SP-u u južnokorejskom Chungjuu. To im je drugi naslov seniorskog svjetskog prvaka, nakon titule iz 2010. godine, osvojene na Novom Zelandu, i bronce sa SP-a 2011. na Bledu.

– Možda nije tako izgledalo, ali bila je to iznimno teška utrka. Odlučili smo ništa ne prepuštati slučaju i krenuli silovito. Bez ikakvih kalkulacija odveslali smo utrku punom snagom, dali svoj maksimum, i na kraju zasluženo osvojili zlato. Sreća je neizmjerna – rekao je Martin Sinković (24), najmlađi član naše posade, koji je odmah s pobjedničkog postolja odjurio u hotel, a potom i na aerodrom. Naime, osim što je najmlađi, Martin je i “najhrabriji” član zlatnog četverca na pariće, točno za tjedan dana očekuje ga svadba. Kakva će to biti fešta u sinjskom hotelu Alkar! S tim u vezi, ostatak posade se složio u zaključku:

– Ovo zlato je ujedno i simbolični svadbeni dar Martinu koji je prvi od nas četvorice odlučio stati na “ludi kamen” …
U potpuno kontroliranoj utrci olimpijski doprvaci iz Londona odlično su startali, preuzeli vodstvo i zadržali ga do ulaska u ciljnu ravninu. Veći dio utrke naš je četverac vodio s pola čamca prednosti, a u jednom trenutku otvorila se i dvojba – tko će osvojiti srebro? Na kraju, s nešto manjim zaostatkom od sekunde, drugi su bili glavni rivali naše posade, olimpijski pobjednici – Nijemci, a treći Britanci.

Na SP-u je nastupio i drugi hrvatski četverac (bez kormilara), u sastavu: Branko Begović, Vjekoslav Kolobarić, Marin Begović i Ante Janjić. Zadarsko-osječki kvartet zauzeo je treće mjesto u B finalu, ukupno 9. na svijetu.

Autor: Hrvatski veslački savez

Comments are closed.